高三网试题库作文库大学库专业库

当前位置:高三网>新疆高考>新疆高考英语试题>正文

2016年新疆高考英语试题及答案(word版精校版)

2016-06-09 13:04:23文/叶丹

2016年普通高等学校招生全国统一考试

英语

第二部分阅读理解(共两节,满分40分)

(共15题:每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A

What’sOn?

ElectricUnderground

7.30pm-1.00am  FreeattheCyclopsTheatre

Doyouknowwho’splayinginyourarea?We’rebringingyouaneveningofliverockandpopmusicfromthebestlocalbands.Areyouinterestedinbecomingamusicianandgettingarecordingcontract(合同)?Ifso,comeearlytothetalkat7.30pmbyJulesSkye,asuccessfulrecordproducer.He’sgoingtotalkabouthowyoucanfindtherightpersontoproduceyoumusic.

GeeWhizz

8.30pm-10.30pm  ComedyatKaleidoscope

ComeandseeGeeWhizzperform.He’sthefunnieststand-upcomedianonthecomedyscene.Thisjoyfulshowwillpleaseeveryone,fromtheyoungesttotheoldest.GeeWhizzreallyknowshowtomakeyoulaugh!Ourbarisopenfrom7.00pmfordrinksandsnacks(快餐).

Simon’sWorkshop

5.00pm-7.30pm   WednesdaysatVictoriaStage

Thisisagoodchanceforanyonewhowantstolearnhowtodocomedy.Theworkshoplooksateverykindofcomedy,andpracticesmanydifferentwaysofmakingpeoplelaugh.Simonisacomedianandactorwhohas10years’experienceofteachingcomedy.Hisworkshopsareexcitingandfun.AneveningwithSimonwillgiveyoutheconfidencetobefunny.

CharlotteStone

8.00pm-11.00pm    PizzaWorld

Finefoodwithbeautifuljazzmusic;thisisagreateveningout.CharlotteStonewillperformsongsfromhernewbest-sellingCD,withJamesPickeringonthepiano.ThemenuisItalian,withexcellentmeatandfreshfish,pizzasandpasta(面食).Bookearlytogetatable .Ourbarisopenallday,andservescocktails,coffee,beer,andwhitewine.

1.Whocanhelpyouifyouwanttohaveyourmusicproduced?

A.JulesSkye.        B.GeeWhizz.

C.CharlotteStone.    D.JamesPickering.

2.Atwhichplacecanpeopleofdifferentagesenjoyagoodlaugh?

A.TheCyclopsTheatre B.Kaleidoscope

C.VictoriaStage  D.PizzaWorld

3.WhatdoweknowaboutSimon’sWorkshop?

A.Itrequiresmembershipstatus.B.Itlaststhreehourseachtime.

C.Itisrunbyacomedyclub.D.ItisheldeveryWednesday.

4.WhenwillCharlotteStoneperformhersongs?

A.5.00pm-7.30pm. B.7.30pm-1.00am. 

C.8.00pm-11.00pm.D.8.30pm-10.30pm.

B

 Fiveyearsago,whenItaughtartataschoolinSeattle,IusedTinkertoysasatestatthebeginningofatermtofindoutsomethingaboutmystudents.IputasmallsetofTinkertoysinfrontofeachstudent,andsaid:”MakesomethingoutoftheTinkertoys.Youhave45minutestoday-and45minuteseachdayfortherestoftheweek.”

 Afewstudentshesitatedtostart.Theywaitedtoseetherestoftheclasswoulddo.Severalotherscheckedtheinstructionsandmadesomethingaccordingtooneofthemodelplansprovided.Anothergroupbuiltsomethingoutoftheirownimaginations.

 OnceIhadaboywhoworkedexperimentallywithTinkertoysinhisfreetime.Hisconstructionsfilledashelfintheartclassroomandagoodpartofhisbedroomathome.Iwasdelightedatthepresenceofsuchastudent.Herewasanexceptionallycreativemindatwork.HispresencemeantthatIhadanunexpectedteachingassistantinclasswhosecreativitywouldinfect(感染)otherstudents.

Encouragingthiskindofthinkinghasadownside.Irantheriskoflosingthosestudentswhohadadifferentstyleofthinking.Withoutfailonewoulddeclare,”ButI’mjustnotcreative.”gaosan.com

 “Doyoudreamatnightwhenyou’reasleep?”

 “Oh,sure.”

 “Sotellmeoneofyourmostinterestingdreams.”Thestudentwouldtellsomethingwildlyimaginative.Flyingintheskyorinatimemachineorgrowingthreeheads.“That’sprettycreative.Whodoesthatforyou?”

 “Nobody.Idoit.”

 “Really-atnight,whenyou’reasleep?”

 “Sure.”

 “Trydoingitinthedaytime,inclass,okay?”

5.TheteacherusedTinkertoysinclassinorderto________?

A.knowmoreaboutthestudents   B.makethelessonsmoreexciting     

C.raisethestudents’interestinart D.teachthestudentsabouttoydesign

6.WhatdoweknowabouttheboymentionedinParagraph3?

A.Helikedtohelphisteacher.B.Hepreferredtostudyalone.

C.Hewasactiveinclass.D.Hewasimaginative.

7.Whatdoestheunderlinedword“downside”inParagraph4probablymean?

A.Mistake.B.Drawback.

C.Difficulty.D.Burden.

8.Whydidtheteacheraskthestudentstotalkabouttheirdreams?

A.Tohelpthemtoseetheircreativity.

B.Tofindoutabouttheirsleepinghabits.  

C.Tohelpthemtoimprovetheirmemory. 

D.Tofindoutabouttheirwaysofthinking.

C

Readingcanbeasocialactivity.Thinkofthepeoplewhobelongtobookgroups.Theychoosebookstoreadandthenmeettodiscussthem.Now,thewebsiteBookCrossing.comturnsthepageonthetraditionalideaofabookgroup.

Membersgoonthesiteandregisterthebookstheyownandwouldliketoshare.BookCrossingprovidesanidentificationnumbertostickinsidethebook.Thenthepersonleavesitinapublicplace,hopingthatthebookwillhaveanadventure,travelingfarandwidewitheachnewreaderwhofindsit.

 BrucePederson,themanagingdirectorofBookCrossing,says,“Thetwothingsthatchangeyourlifearethepeopleyoumeetandbooksyouread.BookCrossingcombinesboth.”

 Membersleavebooksonparkbenchesandbuses,intrainstationsandcoffeeshops.Whoeverfindstheirbookwillgotothesiteandrecordwheretheyfoundit.

 Peoplewhofindabookcanalsoleaveajournalentrydescribingwhattheythoughtofit.E-mailsarethensenttotheBookCrossingtokeepthemupdatedaboutwheretheirbookshavebeenfound.Brucepetersonsaystheideaisforpeoplenottobeselfishbykeepingabooktogatherdustonashelfathome.

 BookCrossingispartofatrendamongpeoplewhowanttogetbacktothe“real”andnotthevirtual(虚拟).Thesitenowhasmorethanonemillionmembersinmorethanonehundredthirty-fivecountries.

9.Whydoestheauthormentionbookgroupsinthefirstparagraph?

A.Toexplainwhattheyare.

B.TointroduceBookCrossing.

C.Tostresstheimportanceofreading. 

D.Toencouragereaderstosharetheirideas.

10.Whatdoestheunderlinedword“it”inParagraph2referto?

A.Thebook.B.Anadventure.

C.Apublicplace. D.Theidentificationnumber.

11.WhatwillaBookCrosserdowithabookafterreadingit?

A.Meetotherreaderstodiscussit.B.Keepitsafeinhisbookcase.

C.Passitontoanotherreader. D.Mailitbacktoitsowner.

12.Whatisthebesttitleforthetext?

A.OnlineReading:AVirtualTour B.ElectronicBooks:AnewTrend 

C.ABookGroupBringsTraditionBack  D.AWebsiteLinksPeoplethroughBooks

D

 AnewcollectionofphotosbringsanunsuccessfulAntarcticvoyagebacktolife.

FrankHurley’spictureswouldbeoutstanding----undoubtedlyfirst-ratephoto-journalism---iftheyhadbeenmadelastweek.Infact,theywereshotfrom1914through1916,mostofthemafteradisastrousshipwreck(海滩),byacameramanwhohadnoreasonableexpectationofsurvival.Manyoftheimageswerestoredinanicechest,underfreezingwater,inthedamagedwoodenship.

 TheshipwastheEndurance,asmall,tight,Norwegian-builtthree-masterthatwasintendedtotakeSirErnestShackletonandasmallcrewofseamenandscientists,27meninall,tothesouthernmostshoreofAntarctica’sWeddellSea.FromthatpointShackletonwantedtoforceapassagebydogsled(雪橇)acrossthecontinent.ThejourneywasintendedtoachievemorethanwhatCaptainRobertFalconScotthaddone.CaptainScotthadreachedtheSouthPoleearlyin1912buthaddiedwithhisfourcompanionsonthemarchback.

 AswriterCarolineAlexandermakesclearinherforcefulandwell-researchedstoryTheEndurance,adventuringwaseventhenathoroughlycommercialeffort.Scott’slastjourney,completedasbelayinatentdyingofcoldandhunger,caughttheworld’simagination,andafilmmadeinhishonordrewcrowds.Shackleton,aonetimeBritishmerchant-navyofficerwhohadgottowithin100milesoftheSouthPolein1908,startedabusinessbeforehis1914voyagetomakemoneyfrommovieandstillphotography.FrankHurley,aconfidentandgiftedAustralianphotographerwhoknewtheAntarctic,washiredtomaketheimages,mostofwhichhaveneverbeforebeenpublished.gaosan.com

13.WhatdoweknowaboutthephotostakenbyHurley?

A.Theyweremadelastweek

B.Theyshowedunderseasceneries

C.Theywerefoundbyacameraman

D.Theyrecordedadisastrousadventure

14.WhoreachedtheSouthPolefirstaccordingtothetext?

A.FrankHurley         B.ErnestShackleton

C.RobertFalconScott    D.CarolineAlexander

15.WhatdoesAlexanderthinkwasthepurposeofthe1914voyage?

A.Artisticcreation      B.Scientificresearch

C.Moneymaking       D.Treasurehunting

第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Agardenthat’sjustrightforyou

Haveyouevervisitedagardenthatseemedjustrightforyou,wheretheatmosphereofthegardenappearedtototalmorethanthesum(总和)ofitsparts? 16 .Butitdoesn’thappenbyaccident.Itstartswithlookinginsideyourselfandunderstandingwhoyouarewithrespecttothenaturalworldandhowyouapproachthegardeningprocess.

●___17___

Somepeoplemaythinkthatagardenisnomorethanplants,flowers,patternsandmassesofcolor.Othersareconcernedaboutusinggardeningmethodsthatrequirelesswaterandfewerfertilizers(肥料).___18___.However,thereareanumberofotherreasonsthatmightexplainwhyyouwanttogarden.Oneofthemcomesfromourearliestyears.

●Recall(回忆)yourchildhoodmemories

Ourmodelofwhatagardenshouldbeoftengoesbacktochildhood.Grandma’srosegardenandDad’svegetable gardenmightbegoodorbad,butthat’snotwhat’simportant.___19___howbeinginthosegardensmadeusfeel.Ifyou’dliketobuildapowerfulbondwithyourgarden,startbytakingsometimetorecallthegardensofyouryouth.___20___thengooutsideandworkoutaplantotranslateyourchildhoodmemoriesintoyourgrown-upgarden.Havefun.

A.Knowwhyyougarden

B.Findagoodplaceforyourowngarden

C.It’sourexperienceofthegardenthatmatters

D.It’sdelightfultoseesomanybeautifulflowers

E.Stillothersmaysimplyenjoybeingoutdoorsandclosetoplants

F.Youcanproducethatkindofmagicalqualityinyourowngarden,too

G.Foreachofthosegardens,writerdownthestrongestmemoryyouhave

第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)

第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

 Hundredsofpeoplehaveformedimpressionsofyouthroughthatlittledevice(装置)onyourdesk.Andthey’veneveractually__21__you.Everythingtheyknowaboutyou__22__throughthisdevice,sometimesfromhundredsofmilesaway.__23__theyfeeltheycanknowyou__24__fromthesoundofyourvoice.That’showpowerfulthe__25__is.

 Powerful,yes,butnotalways__26__.ForyearsIdealtwithmytravelagentonlybyphone.Rani,myfacelessagentwhomI’dnevermet__27__,gotmerock-bottompricesonairfares,cars,andhotels.Buthercoldvoicereally__28me.Isometimeswishedto__29__anotheragent.

 Onemorning,Ihadto__30__animmediateflighthomeforafamilyemergency.IranintoRani’soffice__31__.Thewomansittingatthedesk,__32__mymadness,sympatheticallyjumpedup.Shegavemea__33__smile,noddedwhilelisteningpatiently,andthenprintedoutthe__34__immediately.“Whatawonderfullady!”Ithought.

 Rushingout__35__Icalledoutovermyshoulder,“Bytheway,what’syourname?”“I’mRani,”shesaid.Iturnedaroundandsawa__36__womanwithabigsmileonherfacewavingtowishmeasafetrip.Iwas__37__!WhyhadIthoughtshewascold?Raniwas,well,so__38__.

 Sittingbackinthecaronthewaytotheairport,Ifigureditallout.Rani’s__39__---herwarmsmile,hernods,her‘I’mhereforyou’__40__---wereallsilentsignalsthatdidn’ttravelthroughwires.gaosan.com

21.A.accepted  B.noticed  C.heard  D.met

22.A.came  B.moved  C.ran  D.developed

23.A.Thus  B.Yet  C.Then D.Indeed

24.A.rather B.also C.just D.already

25.A.TelephoneB.voice C.connection D.impression

26.A.directB.useful C.easy  D.accurate

27.A.inperson B.bymyself  C.inpublic  D.onpurpose

28.A.annoyed B.interested  C.discouraged D.confused

29.A.promote B.train C.find  D.know

30.A.arrange B.postpone C.confirm D.book

31.A.forthefirsttime B.atanytime C.fromtimetotime  D.ingoodtime

32.A.expecting  B.seeing  C.testing  D.avoiding

33.A.shy  B.comforting  C.familiar D.forced

34.A.bill B.form C.ticket D.list

35.A.hopefully  B.disappointedly  C.gratefully  D.regretfully

36.A.careful  B.serious C.nervous D.pleasant

37.A.amused B.worried C.helpless D.speechless

38.A.calm  B.nice  C.proud  D.clever

39.A.forgiveness B.eagerness  C.friendliness D.skillfulness

40.A.explanation  B.attitude  C.concept  D.Behavior

2016年普通高等学校招生全国统一考试

英语

第II卷

注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。

第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)

第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

 Ifyoufeelstressedbyresponsibilitiesatwork,youshouldtakeastepbackandidentify(识别)thoseof__41__(great)andlessimportance.Then,handlethemostimportanttasksfirstsoyou’llfeelarealsenseof__42__(achieve).Leavingthelessimportantthingsuntiltomorrow__43__(be)oftenacceptable .

 Mostofusaremorefocused__44__ourtasksinthemorningthanwearelaterintheday.So,getanearlystartandtrytobeasproductive__45__possiblebeforelunch.Thiswillgiveyoutheconfidenceyouneedtogetyouthroughtheafternoonandgohomefeelingaccomplished.

 Recent__46__(study)showthatwearefarmoreproductiveatworkifwetakeshortbreaks__47__(regular).Giveyourbodyandbrainarestbysteppingoutsidefor__48__while,exercising,ordongsomethingyouenjoy.

 Ifyoufindsomethingyoulovedoingoutsideoftheoffice,you’llbelesslikely__49__(bring)yourworkhome.Itcouldbeanything-gardening,cooking,music,sports—butwhateveritis,__50__(make)sureit’sarelieffromdailystressratherthananotherthingtoworryabout.

第三部分写作(共两节,满分35分)

第一节短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。

删除:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;   

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Thesummerholidayiscoming.MyclassmatesandIaretalkingabouthowtododuringtheholiday.Wecanchosebetweenstayingathomeandtakeatrip.Ifwestayathome,itiscomfortable butthereisnoneedtospendmoney.Butinthatcase,wewilllearnlittleaboutworld.Ifwegoonatripabroad,wecanbroadenyouviewandgainknowledgeswecannotgetfrombooks.Someclassmatessuggestwecangotoplacesofinterestnearby.Ithoughtthatitisagoodidea.Itdoesnotcostmany,yetwecanstilllearnalot.gaosan.com

第二节书面表达(满分25分)

假定你是李华,你校摄影俱乐部(photographyclub)将举办国际中学摄影展。请给你的英国朋友Peter写封信。请他提供作品。信的内容包括:

  1.主题:环境保护;

  2.展览时间;

  3.投稿邮箱:intlphotoshow@gmschool.com.

注意:

  1.词数100左右;

  2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

2016年普通高等学校招生全国统一考试

英语答案及评分参考

第一部分:

1.A  2.B  3.D  4.C  5.A 

6.D  7.B  8.A  9.B  10.A

11.C  12.D  13.D  14.C  15.C

16.F  17.A  18.E  19.C  20.G

第二部分:

21.D   22.A  23.B  24.C   25.A

26.D   27.A  28.A  29.C   30.D

31.A  32.B  33.B  34.C  25.C

36.D  37.D  38.B  39.C  40.B

41.greater42.achievement 43.is 44.on  45.as

46.studies 47.regularly 48.a 49.tobring 50.make

第三部分:

第一节:

Thesummerholidayiscoming.MyclassmatesandIaretalkingabouthowtododuringtheholiday.Wecanwhatchosebetweenstayingathomeandtakeatrip.Ifwestayathome,itiscomfortable butthereisnoneedtospendchoosetakingandmoney.Butinthatcase,wewilllearnlittleabout∧world.Ifwegoonatripabroad,wecanbroadenyourviewtheourandgainknowledgeswecannotgetfrombooks.Someclassmatessuggestwecangotoplacesofinterestnearby.Iknowledgecan或shouldthoughtthatitisagoodidea.Itdoesnotcostmany,yetwecanstilllearnalot.Thinkmuch

第二节:

一、评分原则

1.本题总分为25分,按5个档次给分。

2.评分时,先根据文章内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。

3.词数少于80和多于120的,从总分中减去2分。

4.评分时应注意的主要内容为:内容要应用词汇和语法结构的丰富性和准确性及上下文的连贯性。

5.拼写与标点符号是语言准确性的一个方面。评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。

6.如书写较差以至影响交际,将其分数降低一个档次。

二、内容要点

1.举办者;

2.展览主题及时间;

3.邀请对方提供作品;

4.投稿邮箱。

三、OnePossibleVersion

DearPeter,

  OurschoolphotographyclubisgoingtoholdanInternationalHighSchoolStudentPhotographyShow.Thethemeoftheshowisenvironmentalprotection.ItwillstartfromJune15thandlastforthreeweeks.Anystudentwhoisinterestediswelcometoparticipate.Iknowyoutakegoodpicturesandyou’vealwayswantedtodosomethingforenvironmentalprotection.Irememberyoushouldmesomephotosonthatthemethelasttimeyouvisitedourschool.Thisissurelyagoodchangeformorepeopletoseethem.Ifyouwanttojoin,youcansendyourphotostointlphotoshow@gmschool.com.

  Hopetohearfromyousoon.

Yours,

LiHua

推荐阅读

点击查看新疆高考英语试题更多内容