高三网 试题库 作文库 大学库 专业库

当前位置: 高三网 > 高考英语试题 > 正文

2020最新高考英语押题卷(含答案)

2020-04-25 11:42:42文/张敏

2020英语押题卷(一)

第一部分 听力(共两节,满分30分)略

第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

A

Hundreds of spectators cheered them on at the North American Wife Carrying Championship. The annual event, in its 15th year, was held at the base of a grassy ski mountain at the Sunday River Resort in Maine.

“The people in Finland put together this event because they felt there should be at least one news story in the year that makes people laugh,” said competitor John Lund, who spent four years in Finland, the birthplace of wife carrying as a modern sport.

The competition began there in the 1990s and was inspired loosely by the legend of a 19th-century outlaw who tested the mettle (毅力) of his gang of robbers by having them run an obstacle course with a woman on their backs.

The sport has since gained enthusiasts around the world. The event on Saturday in Maine was one of several officially qualifying competitions for international championships in Finland, with the others held in Australia, Sweden and Estonia.

Nearly every team employed the “Estonian carry”, in which the woman hangs the head down with her legs hooked around the man’s neck and her arms around his waist, which frees his hands. Despite the competition’s name, the couple does not need to be married.

The winners on Saturday were Jesse Wall, a gym owner, and his friend Christina Arsenault. Under the rules of the game, they won Arsenault’s weight in beer and five times the numerical value of her weight in cash. Asked what he planned to do with the 10 cases of beer, Wall looked around and said, “Share them with everyone here. ”

21.What does the writer want to tell us?

A. The wife carrying sport was originally held in Australia.

B. The annual event in Maine has been around for 15 years.

C. People had to use the “Estonian carry” in the championship.

D. People had to get married to take part in the championship.

22.Why did the Finnish invent the event?

A. To make an amusing news story.

B. To attract more travelers to Finland.

C. To test people’s courage and patience.

D. To make people join in outdoor activities.

23.Which of the following countries is the officially qualifying competition not held in?

A. Finland.B. Australia.C. Sweden.D. Spain.

 

 

B

Cold, snowy weather has arrived in many places. That means young people are enjoying building snowmen, going snowboarding and having snowball fights.

But in one small American city, children can’t play with snow to the fullest. The town of Severance, north of Denver, gets about 100 centimeters of snowfall a year. For almost 100 years, city rules have said it is forbidden to throw or shoot stones or missiles at people, animals, buildings, trees or vehicles. Snowballs were considered to be part of the town’s definition (定义) of “missiles”.

Kyle Rietkerk works for the town of Severance. He said children cannot believe it and that town leaders have for years told the children, “ You have the power. You can change the law. ” But no one has tried—until now. Nine-year-old Dane Best lives in Severance with his parents and little brother. He has made it his goal to get the snowball fight ban overturned(推翻). Dane said he believes the law is “outdated”. “I want to be able to throw a snowball without getting in trouble, and I really expect to hit my brother with a snowball,” he said.

Dane’s mother, Brooke Best, told a newspaper that her son found out it was illegal to throw snowballs within town limits about a month and a half ago. Since then, he has been talking about how to change that. Dane wrote letters with his classmates in support of overturning the ban. And on Monday, he spoke about the problem at a Severance town meeting. Leaders listened as Dane presented his arguments and all voted for him. Then, Dane threw the first legal snowball in the parking lot of the Town Hall.

Dane said, “My parents and I have researched other Severance rules, including one that defines pets only as cats and dogs. And I have a guinea pig, which appears to be illegal in Severance, too. But I believe that will be different soon.”

24.What did the Severance rules say?

A. Children’s snow games are banned.

B. Snowball fights are against the law.

C. People making snowmen will be punished.

D. Throwing things are considered dangerous.

25.What does the author indicate in paragraph 3?

A. Town leaders are willing to change the ban.

B. Dane overturns the ban for his little brother.

C. Dane once was punished for throwing snowballs.

D. Many children tried to change the ban but failed.

26.What might Dane do in the future?

A. Having a cat or dog as his pet.

B. Taking action to chage the pet rule.

C. Correcting the concept of guinea pigs.

D. Researching Severance rules with his parents.

27.What can be a suitable title for the text?

A. Snow Games Mean a lot to Children

B. Severance Laws Need to Be Overturned

C. Children are Encouraged to Change Town

D. A boy Asks Town to Lift Snowball Fight Ban

C

Almost a third of new cars sold in Norway last year were pure electric, a new world record as the country strives to end sales of fossil-fueled vehicles by 2025. In a bid to cut carbon emissions and air pollution, Norway frees battery-driven cars from most taxes and offers benefits such as free parking and charging points to speed up a shift from diesel (柴油) and petrol engines.

The independent Norwegian Road Federation (NRF) said on Wednesday that electric cars rose to 31.2 percent of all sales last year, from 20.8 percent in 2017 and just 5.5 percent in 2013, while sales of petrol and diesel cars fell sharply.

“It was a small step closer to the 2025 goal,” by which time Norway’s parliament wants all new cars to be emissions-free, Oeyvind Solberg Thorsen, head of the NRF, told a conference. Still, he cautioned that there was a long way to go since two-thirds of almost 148,000 cars sold in 2018 in Norway were powered by fossil fuel or were hybrids, which have both battery power and an internal combustion (燃烧) engine.

The sales figures strengthen Norway’s global lead in electric car sales per city, part of an attempt by Western Europe’s biggest producer of oil and gas to transform to a greener economy. Nissan’s upgraded Leaf electric car was the top-selling ear in Norway last year, while other top-selling cars overall ranged from small BMWs and Volkswagens to full-size sedans and electric sport vehicles by Tesla.

The Institute of Transport Economics (ITE), a consultancy, doubted whether the 2025 goal for emissions-free new cars could be reached. “Strictly speaking, I don’t think it’s possible, primarily because too many people don’t have a private parking space and won’t want to buy a plug-in car if they can’t establish a charging point at home,” ITE economist Lasse Fridstroem said. “We may be able to get to a 75 percent (market share), provided that the tax breaks are maintained,” he added.

28. According to the passage, the 2025 goal in Norway is to ________.

A. abolish all taxes;B. provide free parking;C. advance petrol engines;D. accomplish vehicles’ emissions-free

29. Which car brand sold best in Norway last year?

A. Nissan.     B. BMW.     C. Volkswagen.     D. Tesla.

30. Which of the following statements will Lasse Fridstroem agree with?

A. It’s likely to get everyone a new car.

B. People need more space to park cars.

C. Electric cars will have a bright future.

D. A charging point is too difficult to be set up.

31. What can be the best title of the passage?

A. Norway is advanced in car industry.

B. Norway is the world leader in electric car sales.

C. Norway is close to realizing the 2025 goal.

D. Norway has been transformed into a green country.

D

The idea of creating self-repairing machines has been a popular nightmare ever since the 1980s.

Reformers are still a long way away from developing robots that can independently repair themselves, but researchers at Carnegie Mellon University say they may be one step closer to creating self-healing machines.

In findings published this week in Nature Materials, researchers claim they have created a self-healing material—made up of liquid metal droplets hung in a soft rubber—that can at the same time repair itself after suffering “extreme mechanical damage”.

Researchers say their material is known as a “stretchable (有弹性的) electronic”, an evolving technology that  combines  electronic  circuits  and sensors (传感器) with actively transformed material.

When damaged, droplets hang in the material break, forming new connections with neighboring droplets and rerouting electrical signals without interruption. To show the material’s effectiveness, researchers powered a clock while at the same time damaging the conductive circuitry (电路) using a sharp object.

What makes their material even more  unique, researchers say, is that it is able to conduct electricity, even when stretched, making it ideal for passing on data or keeping power. If perfected, researchers believe stretchable electronics could have numerous applications: A robotic first responder that can enter two-faced environments without being damaged, wearable computers used by athletes or as a structure on Mars, where temperatures and weather unfit for human put technology at risk.

“A robot is very complex and difficult to repair. And the soft robots are particularly affected easily by sharp objects and high pressure,” Vanderborght said. “This research is the first step in introducing self-healing materials in soft robotics,  which we think will  start  a whole  new  research field  of self-healing robotics.”

32. What is the step closer to make machines repair themselves?

A. Having a self-healing material.

B. Developing some magical robots.

C. Building environmental-friendly machines.

D. Publishing a popular idea in Nature Materials.

33. Which of the following is the self-mending material?

A. Soft robots.;B. Conductive circuitry.;C. Metal droplets.;D. Wearable computers.

34. What is special about the self-mending material?

A. The electronics’ activity.;B. The material’s conductivity.

C. The signals’ adaptability.;D. The environment’s suitability.

35. What does Vanderhorght  suggest  people do about self-healing robotics?

A. Stop using them;B. Take them apart;C. Upgrade them;D. Fight for them.

第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Earlier this year I removed all Internet services from my home, which was very upsetting at first, but I have lived that way. __36__

I was not content with the time I was wasting—I felt I could do more purposeful things than spend it on the Internet. If there is something I want to research on the Internet, I write it down and use that list when I have Internet access. __37__ I’ll go to the office, the library, the coffee shop, or some there place with free public Wi-Fi, and work on what I need to do online.

__38__ I log on (登录) to watch some YouTube videos or laugh at funny pictures, but I go on the Internet with the intention of doing these things. Whenever I’m on the Internet now, I use it in a deliberate way, a way that benefits me and my life, and a way that adds value.

__39__ I could focus on writing without being disturbed. I have more time to read, to write, to think, to exercise and to walk. Because I’m out of the house and there are people around, I meet new people. Additionally, I have more time for friends and I feel less stressed and my thoughts are clearer. My mind is more focused on important things. __40__ Plus, I no longer long for the Internet like I once did.

It will be upsetting at first, but you will live, and your life will be better without it.

A. I don’t have a monthly Internet bill.

B. Now the Internet is a tool I use to improve my life.

C. Now I’m forced to leave the house to get the Internet.

D. This doesn’t mean I think the Internet is bad or wrong.

E. Since I got rid of the Internet at home, I’ve found so many benefits.

F. Here are some of my tips to use the Internet in a more productive way.

G. It ended up being the most productive and wisest decision I’ve ever made.

第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)

第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

At two, most children are happy to play with stuffed toys. __41__, for Freddie Bawden, life on the farm is not child’s play but a labour of __42__.

Freddie likes nothing more than __43__ on his working suit to join his father James and mother Kayleigh as they __44__ their animals. He helps feed the pigs, sheep and other animals. __45__ his young age, Freddie takes his duties very __46__. He also helps make up their feed and gives the animals water before sweeping up and laying down __47__ hay. Freddie even has two battery-powered __48__ of his own for carrying hay. Mr. Bawden said, “He’s really__49__actually. It’s good for him to __50__ up around animals. It gets him outside a lot and he absolutely loves it really.”

Like most children, of course Freddie goes to __51__ one-and-a-half days a week, but he spends the rest of his time helping his parents, who also __52__ a dog training centre on the farm. The youngster helps to __53__the dogs, as well as feed them and sweep the kennels (狗舍). He also likes to join in the special training sessions,__54__ toys for the dogs to __55__ after. Mr. Bawden said some even __56__ better to Freddie than they did to their adult owners who may “overthink” things.

Mr. Bawden __57__ most two-year-olds are more likely to be found watching TV or playing with __58__. But he said, “If he wants to come with me he can. If he doesn’t, he doesn’t have to. He’s really healthy, fit and strong. He eats well and __59__ well because he’s doing so much. He loves __60__ off, and he loves showing other people his pigs and sheep.”

41.A.Therefore;B. Besides;C. However;D. Instead

42.A.love;B. work;C. adventure;D. imagination

43.A.focusing;B. putting;C. taking;D. holding

44.A.look for;B. go through;C. come across;D. care for

45.A.Owing to;B. Instead of;C. Despite;D. Apart from

46.A.differently;B. jokingly;C. similarly;D. seriously

47.A.fresh;B. strange;C. ordinary;D. local

48.A.bricks;B. tractors;C. engines;D. helicopters

49.A.stubborn;B. grateful;C. helpful;D. mean

50.A.grow;B. stay;C. look;D. wind

51.A.hospital;B. woods;C. nursery;D. parks

52.A.destroy;B. desert;C. sell;D. run

53.A.confuse;B. terrify;C. beat;D. walk

54.A.creating;B. throwing;C. producing;D. finding

55.A.feed;B. chase;C. exchange;D. swallow

56.A.responded;B. returned;C. ignored;D. imitated

57.A.denied;B. permitted;C. admitted ;D. promised

58.A.toys;B. animals;C. vegetables;D. neighbors

59.A.dresses;B. reads;C. plays;D. sleeps

60.A.laying;B. showing;C. paying;D. burning

第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

Hongyadong, located in Cangbai Road, Yuzhong District, __61__(become) really popular  online recently for its combination of sightseeing, relaxation and entertainment. However, there are other places which are of__62__(much) Chongqing style than Hongyadong. Jiaotong Teahouse is just one of them.

Jiaotong Teahouse, originally the canteen of a transport company, was rebuilt__63__the teahouse in later time, so it was__64__(natural) called Jiaotong Teahouse. Now with the long history of 30 __65__(year), it has become the most famous time-honored brand teahouse in Chongqing.

The entrance of the teahouse is ordinary and it is not easy for tourists __66__(find). Through __67__ short corridor (走廊),__68__ you will see are old beams, the grey stone stairs and wood tables. By__69__(chat) with neighbors or friends, a comfortable atmosphere is often created, making it a real__70__ (reflect) of the folk custom here in Chongqing.

第四部分 写作(共两节,满分35分)

第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear Jenny,

I’m glad that you are so fascinated with Chinese. As a language used by large population in the world, Chinese have become more and more popular with foreigners. To study Chinese, you are advised to learn from elementary Chinese, like Chinese pinyin and character. Believe it or not, its grammar is quite similarly to that of English, so there is no need to worry about them.

However, just like any other languages, Chinese has its special characteristics, such as its tones or each Chinese character with its unique structure, make it harder for foreigners to learn. So they may fall into a difficult situation, feeling discouraged, not knowing how it conveys. As for your penfriend, I feel it a duty to offer my help whenever you met with difficult language points while studying Chinese.

Best regards!

Yours,

Li Hua

第二节 书面表达(满分25分)

假如你是一班的班长李华。你将代表你们班参加学生会组织的“帮助他人即是帮助自己”的主题演讲。请你写一篇演讲稿。内容要包含自己的所见所闻或所做的一件帮助他人的事。

注意:1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

3.开头已给出,不计入总词数。

Ladies and gentlemen,

Good afternoon! I am Li Hua from Class One._________________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

参考答案与试题解析

第一部分 略

第二部分 阅读理解

第一节

A

【语篇解读】 本文是一篇新闻报道。在第十五届“背老婆锦标赛”中,获胜者是健身房老板Jesse Wall和他的朋友Christina Arsenauh,他们赢得了与Arsenault体重相当的啤酒和相当于她体重数字五倍的现金。

21.B 细节理解题。根据第一段第二句“The annual event,in its 15th year, was held at the base of a grassy ski mountain at the Sunday River Resort in Maine”可知,在缅因州星期日河度假胜地的一座长满草的滑雪山脚下举办的是第十五届比赛。据此可知,当时缅因州这项一年一度的活动已经举办了15年,故B项正确。

【干扰项分析】 根据第二段尾句中的“competitor John Lund,who spent four years in Finland, the birthplace of wife carrying as a modern sport”可知,芬兰是“背老婆锦标赛”的发源地,而不是澳大利亚,故A项错误;根据第五段第一句中的“Nearly every team employed the‘Estonian carry’”可知,几乎每个团队都采用“爱沙尼亚背”,但是并非一定要求用这种背法,故C项错误;根据第五段尾句“Despite the competition’s name, the couple does not need to be married”可知,参赛者不需要结婚,故D项错误。

22.A 细节理解题。根据第二段第一句中的“The people in Finland put together this event because they felt there should be at least one news story in the year that makes people laugh”可知,芬兰人组建这次活动是因为他们觉得一年中至少应该有一个让人发笑的新闻故事,故A项正确。

23.D 细节理解题。根据第四段第二句“The event on Saturday in Maine was one of several officially qualifying competitions for international championships in Finland, with the others held in Australia,Sweden and Estonia”可知,这项有官方举办资格的锦标赛除了在芬兰举行,其他地方还有澳大利亚、瑞典和爱沙尼亚,故选D项。

B

【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要介绍了美国小镇Severance近一百年来规定不允许打雪仗,9岁的男孩儿Dane想改变这种现状,解除不准打雪仗的禁令,他通过同同学们一起写信,在镇会议上发表讲演以求支持。最后,所有官员都投票支持解除这个禁令。

24.B 细节理解题。从第二段中的“For almost 100 years, city rules have said it is forbidden to throw or shoot stones or missiles at people, animals, buildings, trees or vehicles.Snowballs were considered to be part of the town’s definition(定义) of ‘missiles’”可以看出,近一百年来在这个小城镇里有一个规定:向人、建筑、车辆等扔投掷物是违法的。因雪球被认为是投掷物,所以扔雪球也是违法的。故选B项。

25.A 推理判断题。从第三段中的“town leaders have for years told the children. ‘You have the power. You can change the law’”可以看出,城镇的官员告诉孩子们他们有权改变这一状况,由此可推知,官员们是很愿意改变禁止扔雪球的禁令的,故选A项。

26.B 推理判断题。从最后一段内容可知,根据Severance的规定,人们只被允许养猫和狗作宠物,而Dane养的天竺鼠是“违法的”,Dane说的“But I believe that will be different soon”暗示了他很可能会采取改变这一规定的行动,故选B项。

【易错点拨】 本题容易误选C项。部分考生会受到文中“And I have a guinea pig, which appears to be illegal in Severance, too. But I believe that will be different, soon”的干扰,误把Dane想改变宠物在Severance的定义等同于他想修正天竺鼠的概念。

27.D 标题判断题。通读全文内容可知,文章主要讲述了在Severance有不允许打雪仗的规定,一个名为Dane的孩子通过自身努力,请求相关管理人员解除该禁令,故选D项。

C

【语篇解读】 本文介绍了挪威的环保电动汽车的销量全球第一,这一情况推动了社会进步与人类文明。

28.D 细节理解题。根据第一段的第一句“Almost a third of new cars sold in Norway last year were pure electric, a new world record as the country strives to end sales of fossil-fueled vehicles by 2025.”以及第三段中的“‘...the 2025 goal,’ by which time Norway’s parliament wants all new cars to be emissions-free...”可知,挪威的目标是到2025年要全面使用电动汽车,结束对燃油汽车的销售,故D项正确。

29.A 细节理解题。根据第四段中的“Nissan’s upgraded Leaf electric car was the top-selling car in Norway last year...”可知,A项正确。

30.C 推理判断题。根据最后一段中的“‘We may be able to get to a 75 percent (market share), provided that the tax breaks are maintained,’”可知,Lasse Fridstroem认为只要维持减税政策,电动汽车可能还会占有75%的市场。所以他对电动汽车的前景是持乐观态度的,故C项正确。

31.B 主旨大意题。根据第一段的第一句“Almost a third of new cars sold in Norway last year were pure electric,a new world record as the country strives to end sales of fossil-fueled vehicles by 2025.”可知,挪威电动汽车的销售量创下了新的世界纪录,而下文围绕这一主题展开描述,故B项为最佳标题。

【长难句分析】 Strictly speaking, I don’t think it’s possible, primarily because too many people don’t have a private parking space and won’t want to buy a plug-in car if they can’t establish a charging point at home.

分析:该句中because引导的是原因状语从句,if引导的是条件状语从句。

句意:严格来说,我认为这项计划不可能实现,主要是因为太多人没有私人停车位,而且如果不能在家里安装一根充电桩,他们也不愿意购买电动汽车。

【词汇积累】 strive vt.努力 emission n.排放;发出 charge vt.充电

D

【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了一种可自修的物质,它的发明表明离制造出具有自修功能的机器又近了一步。

32.A 细节理解题。根据第二段中的“researchers at Carnegie Mellon University say they may be one step closer to creating self-healing machines”和第三段中的“In findings published this week in Nature Materials, researchers claim they have created a self-healing material”可知,发明了一种可自修的物质使得人们距离制造出有自修功能的机器又近了一步。故选A。

33.C 细节理解题。根据第三段中的“researchers claim they have created a self-healing material—made up of liquid metal droplets hung in a soft rubber”可知,这种有自修功能的物质其实就是金属液滴。故选C。

34.B 细节理解题。根据第六段第一句中的“What makes their material even more unique, researchers say, is that it is able to conduct electricity”可知,这种具有自修功能的物质的特殊之处在于它具有导电性。 故选B。

35.D 推理判断题。根据最后一段内容,尤其是最后一句“This research is the first step in introducing self-healing materials in soft robotics, which we think will start a whole new research field of self-healing robotics.”可知,Vanderborght认为可自修物质的发明将会开启一个全新的研究领域,即研究可自修的机器人。由此可推知,Vanderborght建议我们应为之奋斗。故选D。【长难句分析】 Reformers are still a long way away from developing robots that can independently repair themselves, but researchers at Carnegie Mellon University say they may be one step closer to creating self-healing machines.(第二段)

分析:本句是一个主从复合句。that引导定语从句, 修饰先行词“robots”。

译文:改革者距离开发出有自修功能的机器人还有很长的路要走,但卡内基梅隆大学的研究员说他们可能离制造出有自修功能的机器又近了一步。

第二节

【语篇解读】 本文属于记叙文。作者谈到了自己在家里不再使用网络,刚开始时这会令人很不快乐,但结果证明这是一个非常明智且让人收获满满的决定。

36.G 结合空前一句和下文内容可知,作者谈到自己将家庭网络移除,他起初感到很沮丧,但是很快能享受充实的生活,所以G项“结果这是我做过的最有成效且明智的一个决定”与上文衔接,并且承接下文中所谈的合理使用网络和这一决定所带来的收获。

37.C 本空后一句谈到作者去办公室、图书馆、咖啡店或其他有免费Wi-Fi的地方上网,总之不在家里上网,因此本空选C,表示作者因为移除家庭网络而强迫自己离家到外面上网,与下文内容衔接。

38.B 作者带着对自己有利的目的上网,网络成为作者改善自己生活的工具,因此本空选B。

39.E 本段作者主要讲移除家庭网络后,自己得到的好处:可以集中精力写作,有更多时间看书,可以认识很多新朋友等。由此可知本段的主题句应该是E项。

40.A 本段在谈移除家庭网络后的好处,A项表示”我没有每月的网络费用”,这也是好处之一,故选A。

第三部分 语言知识运用

第一节

【语篇解读】 本篇文章介绍了一个两岁大的小孩儿在生活中参与更多的劳动,并体验了在劳动中成长的快乐。

41.C 根据下文的叙述可知,在大部分孩子玩玩具的时候,两岁的主人公已经在农场上体验劳动的快乐了。故选however表示转折。

42.A 根据下文的内容可知,主人公在农场体验生活的原因是对劳动的热爱。其他选项均不符合语境。

43.B 根据空后的working suit可知B项正确,put on意为“穿上”。

44.D 根据空后的“He helps feed the pigs, sheep and other animals.”及语境可知,此处是指照顾农场的动物。look for意为“寻找”;go through意为“浏览”;come across意为“偶遇”;care for意为“照顾;喜欢”。故选D。

45.C 分析文章情境可知,此处是指尽管(despite)主人公年龄很小。owing to意为“由于”;instead of意为“相反;而不是……”;apart from意为“除了……”,均不符合语境。

46.D 联系上下文可知,此处是指主人公尽管年龄很小,但他非常认真地履行自己的职责。take sth. seriously意为“认真对待某事”。

47.A 根据语境及空前的“sweeping up and laying down”可知,此处是在说Freddie在农场的具体工作,即在清扫农场和放新鲜的(fresh)草料之前给它们补充饲料和水。其他选项均与情境没有关联。

48.B 根据上下文及语境可知,此处是指Freddie自己有两台用来拉草料的电动拖拉机(tractors)。其他选项的含义均与语境没有关系。

49.C 分析语境可知,此处描述了Mr. Bawden对Freddie的工作的认可,并且他也给家庭提供了很大的帮助。stubborn意为“顽固的”;grateful意为“心存感激的”;helpful意为“有帮助的”;mean意为“吝啬的”,故选C。

50.A 根据文章的内容可知,此处是指农场生活对于孩子的成长(grow up)有好处。stay up意为“熬夜”;look up意为“向上看”;wind up意为“以……告终;使结束”,均不符合语境。

51.C 对于年龄尚小的Freddie来说,他每周还要上一天半的托儿所(nursery)。hospital意为“医院”;woods意为“树林”;park意为“公园”,不符合文章的语境。

52.D 根据空后的training centre及下文中的“The youngster helps to __53__the does, as well as feed them and sweep the kennels(狗舍).”可知,空处是说Freddie的父母还在农场经营了(run)了一家训练狗的中心,Freddie在这里帮忙。run在该处意为“经营;管理”。

53.D 分析语境可知,Freddie帮忙做的日常事务之一就是遛狗(walk the dog)。

54.B 此处考查细节信息,Freddie在训练狗的时候,会扔(throw)玩具让狗去追(chase)。

55.B  feed意为“喂养;满足”;chase意为“追逐,追赶”;exchange意为“交流;交换”,常见短语为exchange student(交流生);swallow意为“吞,咽”,空处所在句是说,Freddie会用扔玩具让狗去追的方式训练它们,故B项正确。

56.A 根据上下文情境,能够推断此处是说“有些狗对Freddie的反应比对它们的成年主人的反应要好,因为成人可能会顾虑太多”,因此本题的最佳选项为A项。

57.C 分析语境可知,此处是指Mr. Bawden承认(admitted)大部分两岁大的小孩子更可能是在看电视或者是玩玩具。deny意为“否认”;permit意为“允许”;promise意为“许诺”,均不符合语境。

58.A 根据常识推测,大部分两岁的小孩子在家里最可能玩的是玩具,且由文章第一句也能推知答案。因此不难选出正确答案toys。

59.D 根据上下文情境及空后的“because he’s doing so much”可知,Freddie因为每天干活很多,所以吃得很多、睡得很香,故选D。

60.B lay off意为“解雇”;show off意为“炫耀”;pay off意为“还清债务”;burn off意为“烧掉”。此处表示Freddie喜欢向别人“炫耀”自己的动物,故选B。

第二节

【语篇解读】 本文是一篇说明文,简要介绍了一间具有重庆风格的茶馆。

61.has become 考查动词的时态。根据语境和该句中的时间状语“recently”可知,此处应用现在完成时,故填has become。

62.more 考查形容词的比较级。根据该句中的“than”可知,此处表示比较,应用形容词的比较级,故填more。

63.as 考查介词。根据语境可知,此处表示“作为”,故填介词as。

64.naturally 考查副词。修饰动词应用副词,故用副词naturally修饰其后的动词“called”,在句子中作状语。

65.years 考查名词的单复数。year是可数名词,并结合空前的“30”可知,此处应用其复数形式,故填years。

66.to find 考查非谓语动词。“It is+adj.+for/of sb. to do sth.”是固定句型,故此处应用不定式短语作真正的主语,故填to find。

67.a/the 考查冠词。根据语境可知,corridor是可数名词,此处可表示泛指“一个短走廊”,且short的发音以辅音音素开头,故可用冠词a修饰;由句中的“corridor”是单数形式可知,此处也可特指“那个短走廊”,故也可填the。

68.what 考查名词性从句。分析句子结构可知,空处引导主语从句,在从句中作动词see的宾语,表示物的概念,故填what。

69.chatting 考查动名词。空前的“By”是介词,介词后可跟名词、代词或动名词作宾语,故填chatting。

70.reflection 考查词形转换。根据空前的“a real”和空后的介词“of”可知,空处应用reflect的名词形式,故填reflection。

第四部分 写作

第一节

Dear Jenny,

I’m glad  that you are so fascinated with Chinese. As a language used by ∧ large population

①a in the world, Chinese have become more and more popular with foreigners. To study Chinese,②has

you are advised to learn from elementary Chinese, like Chinese pinyin and character. Believe it③characters

or not, its grammar is quite similarly to that of English, so there is no need to worry about them.④similar⑤it

However, just like any other languages, Chinese has its special characteristics, such as its tones or each Chinese character with its unique structure, make it harder for foreigners to⑥and⑦making learn. So they may fall into a difficult situation,  feeling discouraged, not knowing how it conveys.⑧what As for your penfriend, I feel it a duty to offer my help whenever you met with difficult language⑨⑩meet points while studying Chinese.

Best regards!

Yours,

Li Hua

①在large前加a 考查冠词。表示人口多少常用large或small; population为可数名词,此处表泛指,应和不定冠词连用;large的读音以辅音音素开头。故在large前加a。

②have→has 考查主谓一致。根据前半句中的“As a language”可知,此处的主语“Chinese”意为“汉语”,是单数名词,所以谓语动词应用第三人称单数。故将have改为has。

③character→characters 考查名词的复数。此处“character”应意为“汉字”,是可数名词,此处表示学习拼音和汉字,应用其复数形式。故将character改为characters。

④similarly→similar 考查形容词。be similar to是固定短语,意为“和……相似”;且根据其前的“is”可知,此处应用形容词作表语。故将similarly改为similar。

⑤them→it 考查代词。该句的主语是“its grammar”,是不可数名词,应用代词it指代“its grammar”。故将them改为it。

⑥or→and 考查连词。此处表示汉语有它自己的特点,such as用来列举,其后内容应为并列关系而不是选择关系,应用and连接。故将or改为and。

⑦make→making 考查非谓语动词。根据语境可知,此处指外国人学汉语更难是因为汉语有它自己的特点,比如语调和独一无二的汉字结构。该句的谓语动词是has,此处应用make的现在分词形式作结果状语,表示自然而然的结果。故将make改为making。

⑧how→what 考查宾语从句。convey意为“传达,表达”,是及物动词,此处是一个宾语从句,作动词“knowing”的宾语,从句中缺少宾语,应用what引导该从句。故将how改为what。

⑨去掉As后的for 考查介词。as for意为“至于,关于”;根据语境可知,此处表示“作为你的笔友”,as意为“作为”,符合语境。故去掉As后的for。

⑩met→meet 考查动词的时态。根据主句的谓语“feel”为一般现在时可知,从句中谓语动词的时态应和主句一致,应用一般现在时态。故将met改为meet。

第二节

Ladies and gentlemen,

Good afternoon! I am Li Hua from Class One. I feel honored to represent our class to participate in the speaking contest, with the theme “Helping others is helping ourselves”. As we all know, if everyone offers a helping hand, the world will be a warmer place. Here is a story of mine.

Last Friday, I failed a maths examination. I was on my way home when I noticed an old man wandering at the crossroads, not knowing which direction to take. I offered to help him. We talked a lot all the way. Knowing that I failed an examination, he comforted me and gave me some advice. What he said cheered me up!

Obviously, we humans depend on each other. When we give something, we receive something in return.

That’s all! Thank you for listening!

 

 

             

试卷第9页,总11页             

 

 

推荐阅读

点击查看 高考英语试题 更多内容